Monday, December 28, 2009

Photo Gallery

Walaupun setiap minggu cuti 3 ari tapi kiteorg dr team
ANGGUN D' CHANTEQ & ZUBAIDE PHOTOGRAPHY
bz jer...
Maklum ler cuti sekolah...
Alhamdullillah rezeki dr ALLAH...
Customer kiteorg kali ni Anum & Anas...
Untuk entry make up aku dah upload...
Nie tiba giliran photography pulak...
Hasil dr ZUBAIDE PHOTOGRAPHY...
Nak tgk lbh byk gambar, blh g melawat






Thursday, December 24, 2009

Pakej Photography & Album

Album Hafiz & Puteri dah siap...
Tunggu nak gi hantar je...
Kat bawah ni aku upload segala barang yg terdapat dlm pakej Hafiz...
Harganya??
Berbaloi-baloi !!!
Kalau krg berminat nak tahu harga pakej PHOTOGRAPHY ktorg, blh contact ye...
Kalau korang nak tgk lbh byk pic blh tgk kat



Wednesday, December 23, 2009

My Customer

Salam semua...
Ni gambar customer aku yg baru...
Customer aku ni namanya Anum...
Aku make up kan die masa bertunang...
Sebenarnya tarikh Anum bertunang sama dgn Maz...
Tapi disebabkan byk kerja yg perlu aku selesaikan,
maka lambat ler aku upload gambar si Anum ni...
Layan...

Monday, December 21, 2009

Our Passport

Kiteorg dr team Anggun D' Chanteq nak terbang ke
Jakarta & Bandung...

Tak lama lagi dah tapi aku rasa mcm lama sgt...
Tak sabar nak ke sana...
Semua org kate murah2 belaka...

Nie langkah ke 2 selepas aku booking flight ticket...

Akhirnya dapat gak aku uat pasport...
Murah lak tu RM100 jer...


Saturday, December 19, 2009

My Customer

Selamat Tahun Baru (Maal Hijrah) untuk semua...
Walaupun cuti 3 hari tapi aku tak cuti pun...
Sibuk ke sana ke mari...
Ada job MAKE UP & PHOTOGRAPHY...
Ada juga hal lain...
So, pendek kata bz ler...
Walaupun bz, aku sempat upload gambar customer aku...
Customer aku ni namanya Maz dari Nilai...



Wednesday, December 16, 2009

Photo Gallery

Salam untuk semua...
Entry terbaru setelah beberapa hari aku mendiamkan diri...
Photography kali ni ialah
Majlis Perkahwinan Hafiz & Puteri
yg berlangsung di Taman Tasik Semenyih...
Kepada Hafiz & Puteri, kami dr team
Anggun D' Chanteq & ZUBAIDE PHOTOGRAPHY
mengucapkan
SELAMAT PENGANTIN BARU... :)

Kalau korang nak tgk lbh byk gambar...
Korang blh tgk kat ZUBAIDE PHOTOGRAPHY...




Friday, December 11, 2009

My Customer

Salam semua...
Pagi2 ni mood segar sikit...
Nak upload pic pun rajin jer...
Entry kali ni berkaitan dgn make up...
Customer aku ni namanya Hajar...
Aku make up kan die utk bertandang di rumah lelaki...
Orangnya cantik & peramah sgt...
Untuk Hajar & Syafiq akak ucapkan
Selamat Pengantin Baru...

Saturday, December 05, 2009

Anggun D Chanteq Enterprise

Semalam aku & tunang aku cuti sbb byk hal nak kena uruskan...
Kiteorg kuar rumah dr kul 7 pg sampai kul 6 ptg...
Tu pun ada perkara yg belum selesai lagi...
Semalam ktorg ke hulu ke hilir nak selesaikan setiap
1 perkara...
Antaranya aku g daftar perniagaan
Anggun D Chanteq
Enterprise...
Akhirnya aku dapat lesen perniagaan...
Seronoknya hati aku sampai siap bergambar lagi...
Ni mmg impian aku dr dulu lagi...
Lps ni kalau nak buka butik pun blh
tapi modal tak cukup lagi...

Aku cadang nak buat dari rumah dulu...
InsyaALLAH awal tahun 2010 aku akan meluaskan perniagaan aku...


Aku dah ada lesen perniagaan... Seronoknya...
Tersenyum puas... Akhirnya !!!

Fly To Jakarta & Bandung

Entry kali ni aku nak upload tiket perjalanan yang telah aku tempah ari tu melalui online...
Dah lama gak aku booking tiket perjalanan ni, tapi ari ni baru aku teringat nak upload...
Nie langkah pertama aku nak ke
Jakarta & Bandung
...

Korang mesti tahu tujuan aku ke sana kan...
Bkn nak bercuti tapi nak cari material utk
busana pengantin
(utk bisnes & baju pengantin aku gak... hehehe)...
InsyaALLAH jika tiada aral melintang,
aku akan terbang ke sana pada
5 - 8 Februari 2010...

Thursday, December 03, 2009

Kursus Pemasangan Pelamin

Semlm aku g kursus pemasangan pelamin kat
Tiba pun dah ptg, nak dkt kul 7 (blk keje trs pg)...
Aku g ditemani photographer aku (tng aku sbnrnya)... Kekeke...
Kiteorg disambut oleh kak Zie & abg Azam...
Tak lama lps tu, kelas pun bermula...
Mula2 abg Azam ajar pelamin rumah 1 panel pastu pelamin mini lak...
Lps ni ada 1 sesi lg, belajar pelamin dewan
(lain ari-tunggu aku upload entry pelamin dewan lak)...
Kak Zie pun tlg ajar sikit2 tapi ketuanya abg Azam ler...
Byk gak ilmu dr dieorg ni... Macam2 ada...
Pendek kata x kedekut ilmu...
Semua yg aku tanya dijawab dgn baik
(byk gak tips yg aku dpt)...
Siap bg makan lagi...
Yg bestnye abg Azam ajar aku srg je...
So, sng le nak paham...
Kalu nak diikutkan dr cite abg Azam & kak Zie, dieorg blm nak uat kelas lagi...
Tapi memandangkan aku tersangat le nak belajar, jadi abg Azam & kak Zie pun setuju...
Kalau krg suma bercadang nak kahwin & impikan pelamin yg cantik jgn lupa hubungi
Zielynn's Boutique...
Pelaminnya cantik & harga pun memuaskan...
Yg penting team Zielynn's best & xberkira...
Kepada abg Azam & kak Zie terima kasih byk2 kerana sudi ajar & menjawab segala pertanyaan saya...
Kite jumpa lagi di sesi pemasangan pelamin dewan...
Daaaaa...

Sesi pemasangan pelamin bermula... Aku (tak interprame), kak Zie & abg Azam tgh sibuk ni... Hehehe...
Ini die pelamin mini dari Zielynn's Boutique... Amacam? Cantik tak? Sweet sgt...

P/S Nie aku nak bgtau part aku geram!!! Bila aku tgk pic, rupanya photographer aku tak snap gambar pelamin rumah yang abg Azam buat masa ajar aku semalam... Geramnye... So kalau korang nak tgk pelamin tu, korang lawati Zielynn's Boutique ye...

** Nantikan Pakej Lengkap Perkahwinan & Pertunangan dari kami... See u all on 2010 !!!!

Wednesday, December 02, 2009

Album Custom @ Storyboard

Sebelum ni aku ada upload gambar perkahwinan
Dila & Ijam...
Tapi kali ni aku upload gambar versi storyboard...
Tak banyak aku upload...
3 gambar jer (sebagai tatapan korang)...
Kalau korang nak tgk full storyboard, korang boleh tgk kat
Layan...



~Sila klik pada gambar untuk besarkan saiz~

Album Custom @ Storyboard

Entry baru muncul lagi...
Kali ni aku upload album Faiz & Fathiah...
Album pun dah dihantar pada yang empunya diri...
Album ni merupakan design terbaru dari kami...
Saiz album 8x12...
Kulit albumnya crystal & bahagian mukasurat dalam di print terus tanpa tampal-tampal...
Kalau korang berminat dengan hasil kerja kami, jangan lupa hubungi kami...
Album ni khas dari hasil kerja
ZUBAIDE PHOTOGRAPHY...

[Pandangan Dari Hadapan]

[Pandangan Dari Sisi]

[Bahagian Dalam]

~Sila klik pada gambar untuk besarkan saiz~

Monday, November 30, 2009

Open Booking For 2010 !!!

Kepada semua pengunjung yang kami hormati...
Dengan ini kami
ANGGUN D' CHANTEQ
&
ZUBAIDE PHOTOGRAPHY
mengumumkan
OPEN BOOKING FOR 2010
Kepada korang semua yang bakal melangsungkan majlis perkahwinan & pertunangan bolehlah hubungi kami untuk mendapatkan harga promosi...
Kami memberikan harga yang menarik, sesuai dengan pakej yang kami tawarkan...
Kalau budget korang rendah pun takper...
Korang boleh request kat kami harga yang korang rasa mampu...
Selepas tu kami akan email secepat mungkin harga & pakej yg sesuai dgn budget korang tu...
Apa yang korang perlu buat???
Email @ call @ sms kami untuk mengetahui harga & pakej...
Selepas itu nantikan balasan dari kami...
InsyaALLAH kami akan melayan korang semua dgn sebaik2nya...
Jangan tunggu lagi !!!



P/S Bukan saja dapat harga diskaun photography & make up... Korang blh gak dapat diskaun kalau korang buat tempahan jahitan manik & labuci... Tempah awal2, ada majlis boleh pakai... :)

Jadual Disember 09, 2010 & 2011

2009
Disember
05-06 ~ Hafiz - Semenyih, Selangor (Photography) DONE
06 ~ Siti Hajar - Klang, Selangor (Make Up) DONE
19 ~ Hanum - Sg. Besi, Selangor (Photography & Make Up) DONE
19 ~ Maz - Nilai, N9 (Make Up) DONE

2010
Januari
01-02 & 09 ~ Din - Cheras & Shah Alam, Selangor (Photography) DONE
31 ~ Mazura - Kelana Jaya (Make Up) DONE

Mac
06-07 ~ Yatie - Taman Medan (Photography & Make Up) DONE
12-14 ~ Sharina - Gombak & Shah Alam (Photography)
DONE

May
08 ~ Nadwa - Lembah Keramat (Lace Umbrella) DONE
22 ~ Helwa - Taman Medan (Photography & Make Up) DONE

Jun
05 ~ Mira - Kelana Jaya (Lace Umbrella) DONE
11 ~ Zalila - Serendah (Photography & Make Up) DONE
13 ~ Liyana -Puchong (Mini Pelamin & Make Up) DONE
19-20 ~ Azlin - Keramat (Make Up & Aksesori) DONE
26-27 ~ Amy - Sitiawan, Perak (Photography)
DONE

Julai
03 ~ Faizal - Intekma Resort, Shah Alam (Photography) DONE
11 ~ Rashidah - Taman Bukit Angkasa (Make Up) DONE
31 ~ Hamidah - Cheras (Mini Pelamin)
DONE

Oktober
09 ~ Ima - Hulu Kelang (Make Up, Mini Pelamin & Photography) DONE

November
27 ~ Sarah - Melaka (Make Up) DONE

Disember
03-04 ~ Ain - Gerik (Make Up & Aksesori) DONE
05 ~ Nadiah - Ampang (Make Up) DONE
24-25 ~ Faez - Tangkak, Johor (Photography) DONE
26 ~ Aiyue - PJ (Make Up) DONE

2011
Januari
08 ~ Mazura - Sg. Way (Make Up) DONE
09 ~ Ila - Vista Angkasa, Kerinchi (Make Up) DONE
30 ~ Azura - Serdang (Make Up, Aksesori & Photography) DONE

April
02 & 09 ~ Huda - (Lace Umbrella) DONE
30 ~ Maria - Kepong (Aksesori) Code 04 & 06 DONE

Mei
28 & 29 ~ Nurza - Bora Ombak (Make Up) DONE

Jun
03 & 04 ~ Latifah - Gombak (Photography) DONE
05 ~ Sharina - Batu Caves (Make Up) DONE
12 ~ Rozalia - Kuala Lumpur (Make Up) DONE

Julai
09 ~ Su - Pantai Dalam (Make Up)
09 & 10 ~ Kak Iena - Shah Alam (Photography)

Majalah Rapi

Letih pulak aku ari nie...
Maklum le cuti panjang Raya Haji...
Letih makan rendang byk sgt...
Walauapapun rendang mak aku mmg sodap...
Berulang2 aku makan...
Berat pun dah naik le... Hahaha...
Dah le, cukup2 cite hal makan...
Aku nak upload entry lagi ni...
Entry kali ni pasal
photoshoot makeover rambut
sebenarnya...
Tapi model2 kena ler make up kan...
Sebenarnya aku diberi tugas oleh sifu aku (Kak Dinie)...
Model 4 org, mahu patah jari die nak make up semua...
So, nak dijadikan cerita die mintak tlg make up kan 2 org...
Aku pulak masa tu masih baru lagi & ilmu pun tak cukup...
Utk menimba pengalaman, aku pun setuju nak join...
Photoshoot ni untuk MAJALAH RAPI...
Keluaran Oktober 2008
(Dah lama dah... Nie baru upload... Kekeke)...
Muka depan gambar EIRA SYAZIRA...
Layan...

Selamat Hari Raya Aidiladha

Bercerita hal Raya Haji ni letih gak...
Cuma takler sesibuk cam Hari Raya Aidilfitri...
Tapi kalau nak cite bab makanan sama jer...
Rendang & nasi impit mesti ada...
Berat aku? Erm usah cite le musim raya ni bertambah2...
Oklah kite tutup hal Raya Haji nie...
Aku nak bercerita hal lain pulak...
Di entry yg lepas, aku dah upload pic wedding
Dila & Ijam...
Baru2 nie, aku & my photographer g anta album custom kat pengantin baru ni...
Jumpa pun kat MID VALLEY (kat bus stop je)...
Ari dah mlm, tak sempat pun Dila nak tgk album die...
Kiteorg pun ckp kat they all balik nanti tgk le, apahal tak puashati blh sms...
Tunggu punya tunggu tak sms pun...
Kiteorg risau gak takut Dila tak puashati...
So my photographer pun sms Dila...
Kat bawah ni aku sertakan sesi sms dieorang...

ZUBAIDE PHOTOGRAPHY : Slm Dila, camne gmbr? Ok x? Dvd bleh bka x? Smua gmbr dpt view x?

DILA : Wasalam... Gmbr ok sgt. Video pun leh bkak. Dila puas ati la. Thanks tau.


Begitu le dialog sms dieorg... Peh legaaaa...
Siap suh promote kat member... Haha...
Yelah bisnes ni utk jangkamasa lama...
Kang kalau cust tak puashati camner...
Tapi bersyukur sgt Dila puashati...
InsyaALLAH di entry akan dtg aku akan upload album custom Dila & Ijam... Tunggu !!!!

Wednesday, November 25, 2009

Photo Gallery

Kali ni aku upload PHOTOGRAPHY pulak...
Dalam 1 hari, byk betul entry aku upload...
Blog aku kan blog baru...
So, pic di dlm blog lama kena le transfer ke blog baru...
Tapi tak semua ler....
Kalau nak tengok gambar lain, korang blh tgk kat
ZUBAIDE PHOTOGRAPHY
...
Kat sana mmg upload byk gambar...
LAYAN...





My Customer

Last customer yang aku upload ni Sarah...
Die buat majlis pertunangan di KDE...
Cantik orangnya, bila dah make up lagi ler cantik
(mix chinese)...
Ok ler sekian dulu untuk entry kali nie...
Untuk customer yang akan datang akan aku upload lagi...
Tunggu...

My Customer

Ni customer aku yg paling happy go lucky...
Happening betul... Asyik tergelak jer...
Masa bakal mak mertua nak sarung cincin pun boleh tergelak lagi...
Apapun si Nadiah ni mmg best...
Customer aku yg paling comel & cute...

Nadiah request xnak make up tebal2... So, aku pun make up kan light aja... Maklum ler memenuhi permintaan pelanggan... :)

My Customer

Ni Farah (merangkap kawan ofis aku, bila bertembung muka jer mesti bertekak... hahaha)...
Aku make up kan die time nikah jer...
Masa bersanding die amik butik...
Tapi alhamdulillah ler, die suka hasil kerja aku...
Yang penting die puashati...
Die dah baby sekarang nie... Mesti comel macam mama die gak :)